Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat. Ha főzés közben szükséged lenne egy-két kanálnyira, de csak az üres mustáros üveget találtad a hűtőben, több helyettesítőt is használhatsz. Nézz körül, mi van otthon és gondold végig, mennyire harmonizál a készítendő étellel!
Mindmegette
Ugyan szinte lehetetlennek tűnik elrontani az elfoglaltak és a főzni nem tudók megmentőjeként elhíresült fagyasztott pizzát, néha azért sikerül. Vagy ha rosszat nem is teszünk vele, az szinte biztos, hogy nem próbáljuk meg finomabbá tenni.
A karácsonyi kaktuszt még azok is szeretik, akik általában nincsenek oda a szúrós, egzotikus növényért. Nem véletlen, hiszen ez a pompás növény csak nevében szúr, valójában teljesen tüskementes. Ha jól gondozzuk, ontja a szebbnél-szebb bordó, rózsaszín vagy tűzpiros virágokat, akár többször is egy évben. De mi van, ha szinte sosem virágzik? Mutatjuk, mit kell tenni!
Bosszantó, ha nem folyik le a víz a mosogatóban és nem tudunk a konyhai feladatokkal haladni. Különösen ünnepek alatt kétségbeejtő, ha eldugul a lefolyó, hiszen a karácsonyi ebédet muszáj elkészíteni, a szakemberek pedig elérhetetlenek ilyenkor. Hogy mit tehetünk? Megpróbálhatjuk házi módszerekkel megoldani a problémát.
Fanny magazin
Bár eleinte lehet, hogy a kényszer szülte ezeket a spórolós, maradékmentő, újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket, de bizony sok pénzt megtakaríthatsz velük. Fedezd fel őket újra!
Fogyaszthatósági ideje azoknak az élelmiszereknek van, amelyek gyorsan romlandóak, mint például a húsfélék, tejtermékek, gyümölcsök. Dr. Kasza Gyula, a Nébih Maradék nélkül programjának vezetője tanácsaival segít a mélyhűtés világában eligazodni.
Vajon hogyan tarthatjuk életben a csodaszép mikulásvirágot? Milyen gondozást igényel, hogy hosszú ideig megőrizze szépségét? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Íme!
Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja - ezt kijelenthetjük. A tökéletes húsleves minden évszakban a családi ebédek kötelező fogása, amellyel mindenkit az asztalhoz lehet csábítani: gyerekeket, férfiakat, hölgyeket egyaránt.
A télen-nyáron elérhető hazai zöldség dekoratív, fodros leveleiből korántsem csak főzelék, rakott kel vagy frankfurti leves készíthető. Ismerd meg a lehetőségeket és a fortélyokat!
Szárnyát vagy combját? Akár a Louis de Funés filmből ismert kérdéssel is indíthatnánk a hétvégét, amire mi nemes egyszerűséggel csak azt válaszolnánk, hogy mindkettőt. Is. Legújabb hétvégi kajaválogatásunkban igazi magyaros klasszikusokat hoztunk, melyek között a vasárnapi ebédnekvalót is megtaláljátok.
Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika, amivel felgyorsítható a folyamat!
„Gazdaságosabb kézzel mosogatni, mint géppel.” „A műanyag vágódeszka higiénikusabb, mint a fa.” Ismerős mondatok? Számtalan olyan háztartási trükkel és praktikával találkozni, amelyek egyáltalán nem működnek vagy feleslegesek. Íme, a leggyakoribbak!
Végre itt az őszibarackos sütik szezonja! Ha körülnézünk a piacon, láthatjuk, hogy többféle színű, formájú és méretű barack kapható. Mindegyiket felhasználhatjuk sütéshez, de lehetnek jó és kevésbé jó választások, ezért segítünk a döntésben.
Nem szeretjük, mert macerás, ragacsos lesz a kezünk, pedig ha ismerjük a trükköt, gyorsan és szépen meg lehet hámozni az őszibarackot és könnyedén eltávolíthatjuk a magot is. Mutatjuk, hogyan!
A nyár egyik kedvenc fogása a hekk, de sokan inkább kihagyják az olaj és a panír miatt. Jankó Ádám, a Cosori márka air fryer szakértője elárulja, hogyan készíthetjük el úgy, hogy a szigorú étrendbe is beleférjen!