Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: praktikák

Cikkek

Praktikus

5 szuper tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

Biztos veled is előfordult már, hogy nagyon kevés volt az időd a főzésre és azt kívántad, bárcsak lenne egy időnyerőd. Varázseszközzel nem szolgálhatunk, de hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatsz velük. ...

0

Praktikus

Így lesz omlós és szaftos a sült csirkemell

A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor omlós és szaftos marad a hús. ...

0

Karácsony

Tökéletes karácsonyi vacsora 3 lépésben

Hogy szentestén jól sikerüljön a vacsora, érdemes jó előre felkészülni és megtervezni a tennivalókat. Most ebben segítünk! ...

0

Praktikus

Ki ne öntsd a tészta főzővizét! 5 tipp, hogy mire használhatod

A tészta főzővize legtöbbször a mosogatóban végzi, pedig nagy kár érte. Ugyanis nagyon sok mindenre felhasználhatod. Mutatjuk, hogy mire. ...

0

Húsok, halak

Így használd fel a sertés részeit! - Gábor hentes tanácsai

Sok hentesüzletben találkozhattok azzal a képpel, amely a sertés részeit ábrázolja. Sokan nem tudják viszont, hogy milyen fogásokat készítsenek a tarjából, a karajból, vagy a lapockából. A Mindmegette új sorozatában Gábor hentes bemutatja a sertés részeit és azt is megtudhatjuk tőle, hogy melyikből érdemes szaftos pörköltet készíteni. ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások: így hozd helyre a túlvert tejszínhabot!

A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal! ...

0

Praktikus

Erre figyelj, ha húst veszel - Gábor hentes tanácsai

Akár a vasárnapi ebédhez készíted a rántott húst, akár egy jó pörköltet szeretnél főzni, nem mindegy, hogy hol és milyen húst veszel hozzá. Mire kell figyelni, ha húst vásárolunk? A sertésnek melyik részéből milyen ételeket készíthetünk? Hogyan daraboljuk fel a csirkét? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Rotyis Gábor hentes mindenre választ ad. ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést

Hasznos, netán nélkülözhetetlen konyhai eszköznek tartod? Jól fontold meg, hogy érdemes-e egyet beszerezned vagy a meglevőt továbbra is használnod! ...

0

Török Zsuzsa

Gyümölcs

Így mosd meg az epret, hogy ne maradjon rajta vegyszer!

A biogazdaságból származó vagy a saját kiskertedben szedett epret is meg kell mosni, hiszen érése során földdel érintkezik. Még fontosabb az alapos tisztítás a nagy ültetvényeken termett gyümölcs esetén, amely vegyi anyagokat tartalmazhat. ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

6 tipp, hogy főzés közben elkerüld a konyhai káoszt

Főzés közben mindig szorít az idő és kevésnek érzed a két kezedet, a rendrakás pedig tovább tart, mint az étel elkészítése? A legkisebb konyhában sem lesz többé felfordulás, ha betartod a 6 alapszabályt. ...

0

Török Zsuzsa

Alapételek

Így készíts hercegnőburgonyát házilag

A krumpli a kedvenc köreted, de főzve vagy sütve kicsit már unalmas? Készítsd el kevés munkával látványosan! Az elegáns hercegnő burgonya sültek, szaftos húsok, halak mellé egyaránt kiváló. ...

0

Török Zsuzsa

Alapételek

Így készíts tökéletes gofrit házilag!

Gyors desszertre vágysz vagy váratlan vendég jelezte közeli érkezését? Süss gofrit! Mindenki szereti, ráadásul az alaptészta szabadon ízesíthető a kamrában rendelkezésedre álló alapanyagokkal. ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

Nemesacél és öntöttvas: melyik serpenyőt hogy használjuk? Kisokos!

Egy jó serpenyő kincset ér a konyhában. Neked hány van? Biztosan a rendeltetésüknek megfelelően használod és tisztítod őket? Most minden kérdésedre választ kaphatsz. ...

0

Alapételek

Ezért egyél kelkáposztát!

A télen-nyáron elérhető hazai zöldség dekoratív, fodros leveleiből korántsem csak főzelék, rakott kel vagy frankfurti leves készíthető. Ismerd meg a lehetőségeket és a fortélyokat! ...

0

Török Zsuzsa

Érdekességek

Miért szeresd a gyömbért?

Fűszerként ízesebbé teszi ételeinket, gyógynövényként segíti egészségünk megőrzését és szépíti bőrünket. Por alakban és kandírozva is kapható, de megéri vesződni a rücskös gyökértörzsek hámozásával, mert a gyömbér nyersen a leghatásosabb. ...

0