Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha te is szeretnéd, hogy még finomabbak legyenek az ételeid, akkor ezt a titkos hozzávalót nem hagyhatod ki a főzések során. És hogy mi ez a titkos hozzávaló? A fermentált citrom, amiből az umami, vagyis az a bizonyos ötödik íz származik.
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére.
A télen-nyáron népszerű sárga gyümölcsben a C-vitaminon túl sok más olyan értékes anyag is rejtőzik, ami óvja az egészségét. Cikkünkből kiderül, mi mindenre jó a citrom.
Minden nap tanulunk valami újat – ez alól a tapasztalt háziasszonyok sem kivételek. Sok a megválaszolatlan kérdés például a sütőben használható anyagokkal kapcsolatban. Lássuk, miket nem tehetünk a forró sütőbe!
Ha nem figyelünk oda eléggé, hogy mit eszünk, és mikor, testünk konyhájában hamar nagy összevisszaság lesz. Néhány tudatos lépéssel azonban orvosolhatjuk a leggyakoribb problémákat, mint a gyomorégés vagy a felfúvódás.
Török Zsuzsa
A burgonya változatlanul a magyarok egyik kedvenc körete szaftos ételekhez. Te is szereted a krémes és levegős krumplipürét? Ismerd meg a fortélyokat, hogy valóban finom és megunhatatlan legyen!
Fanny magazin
Húsvétkor bármikor betoppanhat egy locsoló, akit illik megkínálni valami finomsággal. Mutatunk néhány tippet, hogyan szervezzük meg úgy a vendégvárást, hogy közben ne legyen extra kiadásunk.
A magyarok számár a húsvét még mindig egy otthon, családi körben töltött ünnep, aminek bizony a sonka valamilyen formában biztos, hogy fontos részét képezi. Azonban sokan tanácstalanok a vásárlás során, ugyanis attól tartanak, hogy a választott darab csalódást fog okozni. Nos, ha magatokra ismertetek, akkor jó helyen jártok, ugyanis az alábbi videóból kiderül, hogyan válasszunk hibátlan sonkát.
Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonkát fogyasztunk, így most egy kis segítséget nyújtunk nektek abban, hogy milyen sonkát érdemes választanotok, valamint az elkészítéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk.
Jogos a kérdés, ha alufóliával dolgozunk a konyhában: alulra vagy felülre kerüljön a fényes oldala, amikor valamilyen ételt csomagolunk bele? Vannak, akik a fényesre, de sokan vannak azok is, akik a matt oldalára esküsznek. Na de mi az igazság? Ennek jártunk most utána.
A porszívózástól a mosáson át a fürdőkád súrolásáig sok időt töltünk takarítással – egy felmérés szerint havonta több mint 23 órát. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kihagyunk bizonyos területeket, ahol aztán a kórokozók átveszik a hatalmat. Mutatunk most 10 olyan feladatot, amely kevesebb, mint 10 perc alatt elvégezhető, és az otthonunk máris tisztább lesz.
Egyre többen nyúlnak a gyógynövények után, ha az egészségük megőrzéséről szeretnének gondoskodni, vagy ha valamilyen betegségük van. Ez nem csak a növekvő gyógyszerárak miatt van, inkább az egyre tudatosabb gondolkodás miatt.
Nem bonyolult a mosás, de mégis sokan elrontják valahol. Szerencsére léteznek olyan trükkök, melyekkel búcsút inthetünk a kellemetlen szagoknak, és tovább maradnak illatosak kedvenc ruháink.
Biztos sokak számára okozott már bosszúságot, amikor a megmaradt ételt, vagy csak simán egy szendvicset próbált becsomagolni ezzel az amúgy hasznos konyhai eszközzel, ugyanis az folyton összetapadt. Nos, erre a problémára is találtak egy igen furcsa, ám de annál hasznosabb megoldást.
A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat. Ha főzés közben szükséged lenne egy-két kanálnyira, de csak az üres mustáros üveget találtad a hűtőben, több helyettesítőt is használhatsz. Nézz körül, mi van otthon és gondold végig, mennyire harmonizál a készítendő étellel!