Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Ki ne szeretné a puha, foszlós és mindemellett látványos kakaós kalácsot? Kenhetjük vajjal, házi lekvárral, de mártogathatjuk kakaóba vagy langyos tejbe is. Mutatjuk a mennyeien finom kakaós kalács receptjét videón.
Ha szeretnéd a gyerekek számára még vonzóbbá tenni a húsvéti menüt, készítsd el ezt a kalácsot. A benne lévő krémtől eleve édes, és ami még izgalmasabbá teszi: a koszorúba tehetsz csokitojást vagy tojáscukrot!
Vidék íze
Ha húsvét, akkor bizony a kalács nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Amennyiben idén egy kicsit módosítani szeretnél a hagyományos változaton, akkor a kakaó mellett nyugodtan adhatsz a tésztához finom aszalt gyümölcsöket is.
PATAKY KRISZTINA
Nemcsak finom, de elképesztően mutatós is ez a sonkás-tormás koszorú. Ez a sós kalács mennyei finomság, tökéletes vendégváró és előétel is egyben, amiből ha marad, az uzsonnán sem kell már gondolkodni! Íme a recept.
Ha húsvét akkor kalács! És ilyenkor nem csak a hatfonatú vajas kalácsra gondolunk, hanem mindenre, ami kelt vajas tésztából készül, valamivel töltött, valahogyan mintázott foszlós finomság! Egyik kedvencünk a leopárd - vagy zsiráf - kalács, aminek felvágva olyan a rajzolata, mintha valamilyen egzotikus állatról mintázták volna. Mutatjuk, hogyan észül!
A kalácsok királynőjeként is emlegetett babka népszerűségéhez valószínűleg látványos fonási technikája is nagymértékben hozzájárult. A szép és igen tartalmas péksüteményt eredetileg csak ünnepi alkalmakra készítették, de szerencsére ez már a múlté és napjainkban évente többször is megsütjük – akár még nyáron is. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
SÁNDOR ADRIENN
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért „kötelező" ilyenkor főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!
Videó
A farsangi fánkok után újabb kelt tészta készülődik a nagy megmérettetésre: a kalács. A bolti változatok mellett saját magunk is süthetünk fonott kalácsot, már csak azért is, hogy biztosan a nekünk megfelelő ízvilágú, állagú és minőségű péksütemény kerüljön az ünnepi asztalra.
Gottvald Anita
A húsvét is – csakúgy, mint más többnapos ünnepek – gyakran szól a nagy közös családi összejövetelekről, az ínycsiklandó fogásokról, az abbahagyhatatlan sós vendégváró falatokról és a finomabbnál finomabb desszertekről. De milyen áron?
Kard Sándorné
A húsvéti asztal szinte megköveteli a maga édes, kelt tésztáját. A legtöbben kalácsot sütnek az ünnepre, de ha van kedvünk, akkor érdemes tovább kalandozni a kelt tészták világában, s más finomságokat is sütni.
Nemes-Pádár Csilla
Ha bárki valami eget rengető, vagy világmegváltó dologra gondolna, azokat most sajnos el kell hogy keserítsük. Az énekesnő a kilóknak üzent hadat, amihez a következő nehéztüzérséget volt kénytelen bevetni.
Harmathné Karakás Márta
Déri Szilvia, Házisáfrány
Emelje fel a kezét az, aki nem vágyik egy szelet igazán foszlós, puha, és illatos békebeli kalácsra húsvét közeledtével. Ilyenkor az ember szívesen kezd kísérletezni különböző receptekkel a család legnagyobb örömére, hogy az ünnepre meglegyen „a tuti” változat. Na, de milyen a jó fonott kalács?
Jakab Éva
Újra hétfő, újra TOP 10 kaja! Összeállításunkból megtudhatjátok, mik voltak azok a receptek, melyeket leginkább lekattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Nagyot mentek a desszertek, ám valamennyire azért sikerült kitűnnie néhány szuperfinom főételnek is.
Húsvéti fonott kalács, babka, házi kenyér, pogácsa... Szabi, a pék megmutatja, hogy készítheted el ezeket a finomságokat otthon, házilag a húsvéti asztalra.
A kalácsfonás elsőre bonyolultnak tűnhet, ám higgyétek el, ez olyan, mint a biciklizés. Ha egyszer ráérzel, akkor már szinte teljesen mindegy, hogy hármas, négyes, esetleg hatos fonatban gondolkozol. Szóval ha húsvétra fonott kaláccsal készülnél, akkor most figyelj, mert Szabi a pék megmutatja, hogyan lesz tökéletes.