Hogyan fonjunk kalácsot? Szabi a pék bemutatja az egyszálas technikát - Videó!

default user icon
MME
Az emberek nagy többsége csak húsvétkor készít, illetve eszik kalácsot. Pedig ez a szuper péksütemény az év bármely napján bevethető, a reggelik és vacsorák alkalmával egy kis vajjal, zöldséggel, kakaóval kiegészítve egyszerűen verhetetlen. Ha pedig már „szezonja” van a kalácsnak, most mutatunk egy szuper videót Szabi a pék közreműködésével, amiből megtudhatod, hogyan alkalmazd az egyszálas fonási technikát.

A kalácsfonás elsőre bonyolultnak tűnhet, ám ha van egy olyan mentorunk, mint Szabi, a pék, akkor tényleg gyerekjáték. Elég csak egyszer ráérezni a lényegre, utána már minden a csuklótokba lesz kódolva. De ne szaladjunk ennyire előre, hanem kezdjük a legelején az egyszálas fonási technikával. Húsvétig természetesen érkezünk még egy hármas, négyes, esetleg egy hatos fonattal is, addig viszont gyakoroljátok a videón látottakat.

Ugye, nem is olyan bonyolult? Jó ha tisztában vagytok ezzel a folyamattal, hiszen az igazán foszlós kalács egyik titka, magában a fonásban rejlik. Mindig lazán fogjátok a tésztát, formázás után pedig legyetek türelmesek a kelesztéssel.

Ilyen, vagy ehhez hasonló tartalmakért látogassatok el TikTok oldalunkra, esetleg böngésszétek végig Youtube csatornánkat is, de ha szeretnétek eldicsekedni mesterművetekkel, akkor egy fotó formájában osszátok meg azt a Mindmegette közösségével is Facebookon, amit ebben a csoportban találtok. Ha pedig úgy érzed, hogy a videós útmutató kevésnek bizonyult, akkor a húsvéti kalács pontos receptjét itt is megtekinthetitek.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss