Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalácsbundás rántott csirkemellfalatok házi tortillában

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A megmaradt, szikkadt kalácsot felszeleteljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190 Celsius-fokon aranybarnára pirítjuk.
  2. Amíg a kalácsszeletek pirulnak, összeállítjuk a házi tortilla tésztáját. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az olívaolajat és a langyos vizet, kemény tésztát dagasztunk. Folpakkal lefedve pihentetjük.
  3. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és a mézzel elkeverjük.
  4. A megpirult kalácsszeleteket egy késes aprítóban morzsásítjuk, ízlés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat.
  5. A csirkemellfilét falatnyi kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül a kalácsmorzsába forgatva bepanírozzuk. Forró olajban készre sütjük.
  6. A tortillatésztát hat egyenlő részre osztjuk, pici gombócokat formázunk, melyeket letakarva 10 percig pihentetünk. Az idő letelte után lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk a gombócokat. Igyekszünk tartani a kör formát. A kinyújtott tortillalapokat száraz, felhevített serpenyőben gyorsan lepirítjuk. A kisült lapokat egy tányéron egymásra szedjük, konyharuhával letakarjuk, hogy visszapuhuljanak.
  7. A csirkés tortillawraphez egy lapot megkenünk a mézes-mustáros szósszal, ráteszünk egy keveset a salátakeverékből, erre helyezzük a kalácsbundás csirkemellfalatokat, csorgatunk rá egy kevés szószt, majd megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. Igény szerint egy száraz serpenyőben rápiríthatunk, de hidegen is tálalhatjuk.

Nézd meg videón is, hogyan készülnek a kalácsbundás rántott csirkemellfalatok házi tortillában!

Ezek is érdekelhetnek

Friss