Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
MME
A choux, a franciák egyik kedvelt édessége nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkra. Égetett tésztából készült, roppanós kis „golyó", amit mi most erdei gyümölcsös pürével töltöttünk meg. Mutatjuk, hogyan készül!
PATAKY KRISZTINA
Videó
A Reál legújabb kutatásában 1400 felnőttet kérdeztek meg arról, hogy milyen fánkot kedvelnek leginkább. Az egyik kategória toronymagasan győzött!
Hannaróza még a levest is kihagyta, annyira várta már, hogy ehessen a porcukorral meghintett édességből.
DUSHA CSENGE
A farsangi időszak legnagyobb kedvence egyértelműen a szalagos fánk - és hát ahány ház, annyi fánkrecept. Ha viszont eddig még sosem sikerült tökéletesre, akkor próbáld ki a következő bombabiztos receptet!
Szabó Veronika
A gluténmentes étrend bevezetése nem könnyű, de szerencsére sok gluténmentes termék könnyíti meg a betegek életét. Ezek között segít eligazodni Koháriné Szabó Éva, aki a Mindmegettén induló videósorozatában gluténmentes ételeket készít, és azt is megmutatja, mely termékekkel érhető el, hogy ugyanolyan puha legyen a kenyér, a kalács vagy a fánk, mint a búzalisztből készült társai.
Fodor Emese
Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, ebben az időszakban egymást érik a bálok és a mulatságok, ha te is készülnél valami desszerttel, böngészd át receptválogatásunkat!
Gluténmentes Íz-Lik
Itt a farsang, nyakunkon a fánkszezon, ilyenkor mindenki azt próbálgatja, hogyan kell tökéletes szalagos fánkot sütni. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék elárulja a titkot, és megmutatja, hogy készíthettek otthon ti is foszlós farsangi fánkot.
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. Íme Gasztrogabó habkönnyű szalagos fánkja.
Papikné Veress Andrea
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Ráhel
Ha csak 45 perced jut arra, hogy készíts a hétvégén egy finom desszertet, nézd át receptválogatásunkat! Ezeket az édességeket 20-45 perc elkészíteni, némelyik azonnal fogyasztható, de a többit is csak hűteni, pihentetni kell.
Vidék Íze
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most azokra a kérdésekre igyekszik válaszolni, amiket ti, kedves Mindmegette olvasók tettetek fel nem is olyan régen. Most azt árulja el nektek, hogy készíthettek mennyei, nem olajban tocsogó fánkokat.
Csilla
Fotó/Videó: Nagy Anita
A tésztába kevert narancs reszelt héjának köszönhetően igazán kellemes zamata lesz ezeknek a cuki puffancsoknak. Ha nem vagy gluténérzékeny, vagy csak simán nem szívleled a rizslisztet, akkor nyugodtan helyettesítsd hagyományossal!
Henczné Monika
Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha Spanyolországban jársz, van pár étel, amit semmiképp sem szabad kihagynod. Ilyen például a ropogós, cukros, csodás fánk, a churro, melyet sűrű, forró csokoládéba mártogatva tesznek még élvezetesebbé.
Nem múlhat el farsangi szezon fánk nélkül még akkor sem, ha nincs időd elkészíteni. Következő kefires fánkpuffancsunk nem éppen a hagyományos receptúra alapján készült, hiszen ha nekilátsz, alig lesz szükséged kicsivel több, mint egy fél órára.