Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás burgonyaleves

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók négy személyre:
  • 75 dkg burgonya
  • 35 dkg cékla
  • 8 dl zöldségleves (kockából)
  • egy kókusztejkonzerv (4 dl)
  • egy zöld citrom leve
  • bors
  • egy csokor koriander

Elkészítés

    Meghámozzuk a burgonyát és a céklát, majd nagyobbacska kockákra vágjuk. A zöldséglevest összekeverjük a kókusztejjel. A céklát 40 dkg burgonyával 30-35 perc alatt megfőzzük 6 deciliter zöldséges-kókuszos lében. A maradék burgonyát a maradék lében (cékla nélkül) 20-25 percig főzzük. A két főzetet külön-külön pürésítjük. A vörös levest citromlével, sóval és borssal; a fehér levest sóval, borssal és apróra vágott korianderlevelekkel fűszerezzük. A két levest úgy merjük egyenként a tányérokba, hogy közben ne keveredjenek össze.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin