Borsos tokány

default user icon
4 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg bélszín vagy lábszár,
  • 10 dkg zsír,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 4 dkg paradicsompüré,
  • kevés fokhagyma,
  • õrölt bors,
  • majoránna,
  • só,
  • zöldpaprika,
  • paradicsom

Elkészítés

    Elkészítése: A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk,
    beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig fõzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem fõtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedõ alatt mérsékelt tûzön pároljuk. Ha a levét elfõtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne fõjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. Tarhonyát, petrezselymes burgonyát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kis pál 4 évvel ezelőtt
A tokány alapja a vékony csíkokra vágott szalonna és igen, kell bele egy kevés fehér bor is. A végén egy kevés tejfölös habarás pedig csodássá teszi...
Hegedűsné Éva 6 évvel ezelőtt
Ha éppen lesz itthon bor,azt én is teszek bele,de a szalonna nekem nem hiányzik-pedig szeretem. Azt hiszem,holnap ez lesz az ebéd!
kis pál 7 évvel ezelőtt
Meg talán egy kevés szalonna is... Ez így nagyon gyenge.
Kristóf 7 évvel ezelőtt
csak annyi hogy a borsos tokányba fehérbor is kell

Hasonló Receptek

Magazin