Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi marhatokány II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A marhalapockát vékony, kb. 6 cm hosszú csíkokra vágjuk, jól megmossuk.

A ceruzavastagságú csíkokra összevágott szalonnát a zsírban átpirítjuk, majd a zsírt leszűrjük róla, és a szalonnát félretesszük. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, ezután felöntjük a borral, beletesszük a paradicsomot, és állandó keveréssel néhány percig főzzük.

Ezután beletesszük a húst, borssal, majoránnával meghintjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk hozzá.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a megsütött szalonnát, ezzel még egyszer jól átpároljuk, és rövid, sűrű lével tálaljuk.

Köretnek hagymás tört burgonyát, esetleg puliszkát (kukoricakását) adunk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss