Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A bolti dolgozók kétharmadát már zaklatták a vásárlók, van, akire késsel támadtak

A kereskedelemben való munka ártalmatlannak tűnik, ám közel sem veszélytelen - derült ki egy friss felmérésből. A kutatás szerint a bolti dolgozók döbbenetesen nagy részét érte már valamilyen verbális vagy testi erőszak.

Nem is olyan régen történt Németországban, hogy az Aldi egyik pénztárosát annak egykori élettársa a boltban lőtte le a többi dolgozó és számtalan vásárló szeme láttára. Ritka, de sajnos létező probléma, hogy a vásárlók fizikailag is rátámadnak a bolti dolgozókra, és egy friss felmérés szerint elég sokan vannak, akik elszenvedtek már valamilyen abúzust munka során. Az pedig egészen döbbenetes, hogy hány bolti eladót inzultáltak verbálisan a vásárlók.

A bolti dolgozók kétharmadát már érte valamilyen inzultus

A britek egyik szakszervezetének megbízásából készült az a felmérés, ami kimutatta, hogy az Egyesült Királyságban dolgozó bolti eladók 70 százaléka tapasztalt már valamilyen verbális abúzust a vásárlók részéről, közel felüket (46%) már fenyegette meg vevő, és ami egészen rémisztő, hogy 5 év alatt 5%-ról 18%-ra emelkedett a ténylegesen bántalmazott eladók száma a szigetországban.

Az elszenvedett fizikai erőszak közel kétharmada bolti lopás vagy fegyveres rablás során érte a bolti dolgozókat, tehát azok támadtak rá az eladókra, akik lopni akartak az üzletből.

Leköpött eladó, fenyegetés, erőszak

A kutatás készítői feljegyeztek több történetet is. Ezekből kiderül, hogy előfordult, hogy egy fülön csípett tolvaj leköpte a bolti eladót, majd káromkodva szidta a dolgozókat, egy másik tolvaj késsel fenyegetőzött, egy harmadik azt mondta a bolti dolgozónak, hogy elvágja a torkát, egy újabb pedig betörte az eladó melletti ablakot és azt mondta, hogy a következő ütést az arcába kapja – olvasható a usdaw.org honlapján.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss