Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai palacsintatorta

default user icon
Bolognai palacsintatorta
Bolognai palacsintatorta

Hozzávalók

  • A raguhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 5 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg marhahús darálva
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 fej zeller (kisebb)
  • 1 doboz paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • olasz fűszerkeverék
  • bors
  • 1 ek kristálycukor
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A palacsintához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • bors
  • olaj a sütéshez + a formához

Elkészítés

    1. A meghámozott, felaprított hagymát kevés felhevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott bacont, közepes lángon tovább sütjük néhány percig, majd beleforgatjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát, a darált húst, és kevergetve fehéredésig puhítjuk.
    2. Felönjük a borral, majd kis lángon addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott répát és zellert, a feldarabolt paradicsomot a levével együtt, valamint a sűrített paradicsomot. Meghintjük 1 ek olasz fűszerkeverékkel és ízlés szerint sóval, borssal. Fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes zöldség megpuhul. Végül ízlés szerint ízesíthetjük cukorral.
    3. Elkészítjük a palacsintatésztát: sűrű tésztát keverünk a lisztből, a tojásokból és a tejből. A megtisztított, átnyomott fokhagymával a sóval és egy kevés borssal ízesítjük, majd kiolajozott serpenyőben 5 db palacsintát sütünk.
    4. Egy körül-belül 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, és belerétegezzük a palacsintákat és a ragut úgy, hogy alulra és felülre is palacsinta kerüljön. Megszórjuk a sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
    5. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortagyűrűt, és néhány percet vágunk a tortából, mert nagyon forró a közepe. Felszeletelve, friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó és recept: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin