Elkészítés: A kétféle lisztet egy nagy tálban összekeverem, és 50 fokos előmelegített sütőbe teszem kb. 5 percre. 1,5 dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzákeverem az 1 evőkanál cukrot. Ha beindult az élesztő, a lisztbe lyukat formálok, beleöntöm az élesztőt, és hozzáadom a 2 teáskanál cukrot. A tálban lévő liszttel óvatosan betakarom az élesztőt, és visszateszem az 50 fokos sütőbe 15 percre. Az idő letelte után hozzáteszem a sót, a köményt, a tejet, a vizet és az olajat, és robotgéppel simára összedolgozom, 30 percre visszateszem az 50 fokos sütőbe kelni (duplája lesz). Ha letelt az idő, kicsit átgyúrom kézzel (liszt segítségével a tál oldaláról leszedem, ami ráragadt), és a kivajazott (sütőpapírt is használhatunk) tepsibe teszem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe 50 percig sütöm. Ha megsült, konyharuhába bugyolálom, és hagyom kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre