Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek étolaj
  • szóda
  • A töltelékhez és a mártáshoz:
  • 2 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors

Elkészítés

    1. Elkeverjük a tejben a felvert tojásokat, a sót és a lisztet, majd ha túl sűrű a tésztánk, szódavízzel hígítjuk és fél órát pihentetjük.
    2. A töltelékhez a gombákat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.  A zöldpaprikát és a paradicsom ot felkockázzuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
    3. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsom ot, a gombát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
    4. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a tésztához keverjük, és kisütjük a palacsintákat.
    5. Elkeverjük a tejfölben a lisztet és a gomba raguhoz adjuk, majd éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Megtöltjük a töltelékkel a palacsintákat, amit először félbe, majd negyedbe hajtunk. Így fektetjük ízlésesen egymás mellé, tetejükre is csurgatunk keveset a tejfölös gombás mártásból. Végül 190 fokos sütőben átforrósítjuk (5-10 perc) és azonnal tálaljuk.

    ISTENI RECEPTEK GOMBÁVAL >>> 

    MÉG TÖBB PALACSINTA RECEPT >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin