Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj mazsolás rizzsel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kicsontozott sertéskaraj egyben
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3-5 dkg vaj
  • bors
  • gyömbér
  • 2 dl bor
  • olaj
  • 25 dkg rizs
  • 3 dkg mazsola
  • 3-4 dkg darabolt dió
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát megsózzuk, egy kevés gyömbért reszelünk rá, kis vízbe áztatjuk. Felszúrjuk az egyben karajt egy nagy késsel.

    A szilvát egyenként a nyílásba dugdossuk, közben kis vajdarabkákat is helyezünk közé. Amikor a karaj megtelt, a nyílt végét hústűvel összetűzzük.

    Egy edényben olajat hevítünk, és a karajt körben egyenletesen pirosra sütjük. Amikor már szép piros, felöntjük vízzel, azután puhára pároljuk, és
    ha a víz elpárolgott, aláöntjük a bort, és azzal pároljuk készre a karajt.

    A rizst megmossuk, serpenyőben olajat hevítünk, 1 fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Beletesszük a vágott diót és a mazsolát, vízzel felengedjük, hogy kb. kétujjnyira ellepje, majd forrás után takarék lángon hagyjuk párolódni, amíg a vizet magába szívja. Ekkor eloltjuk a gázt, és hagyjuk a rizst a saját gőzében, hogy teljesen szétváljanak a szemek.

    A szilvás karajt szeletelve a mazsolás rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin