Aszalt szilvával töltött csirkemell

default user icon
4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1dl tej
  • 2 szem összetört szegfűszeg
  • 1 evőkanál sós mogyoró vagy mandula
  • őrölt fehérbors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket elfelezzük, hogy 4 darabot kapjunk. Kissé kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el, és tölthető legyen. Az aszalt szilvát leszűrjük, kimagozzuk, és a mag helyére egy-egy szem sós mogyorót vagy mandulát teszünk. Egy éles, hegyes késsel felszúrjuk a csirkemelleket, majd mindegyikbe pár szem töltött szilvát teszünk. A hús nyílását hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálca-darabkával megtűzzük, hogy a szilva ne essen ki belőle. A tojást jól felverjük, sózzuk, megfűszerezzük a tört szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A töltött húsdarabokat először jól megsózzuk, azután lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütjük. Párolt vadrizs illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin