Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd pár csepp olajon hirtelen megsütjük. Kivajazott jénaiba fektetjük. Rátesszük a sonkát, az aszalt szilvát, egy kis csík sajtot, majd a maradék mellel lefedjük. Ezután a besamelt készítjük el. Az 5 dkg vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük. Majd óvatosan belekeverjük a tejet, és folyamatosan kevergetve takarékon besűrítjük. Amikor már sűrű, belekeverjük a tejfölt. A kész mártást a húsra öntjük, és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Mellé zöldköretet vagy rizst adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre