Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás-tökös lekvár

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 50 dkg étkezési tök
  • 25 dkg gyümölcscukor vagy cukor
  • 2/3 csomag 4:1-ben zselésítőpor
  • 1 rúd fahéj
  • 1-2 szelet lime

Elkészítés

    1. A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Az almát megmossuk és héjastól lereszeljük, majd hozzáadjuk a tököt.
    2. Egy közepes méretű lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan keverve, lassú tűzön felforraljuk.
    3. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítő port és a lime-ot. Addig főzzük, amíg a zselésedés folyamata elkezdődik. Kivesszük a fahéjat, majd azonnal üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzés

Az alma és a tök levet ereszt, ezért folyadékot nem adunk hozzá. 4-5 kisebb üvegbe töltjük. Ebbe az alaplekvárba tehetünk a kedvenc gyümölcseinkből, adhatunk hozzá gojibogyót vagy magvakat stb.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin