Almás lepény

default user icon
8 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 2 tojás,
  • kb. 1 dl tejföl
  • A töltelékhet:
  • kb. 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt (nem biztos, hogy kell), hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót formálunk belőle, 1/2 órát pihentetjük. Közben elkészítjük az almapürét. Majd az egyik cipót kinyújtjuk, beletesszük az enyhén kivajazott tepsibe, elsimítjuk rajta az almapürét, majd beborítjuk a másik tésztalappal. Tetejét tojásfehérjével kenjük meg. Középmeleg sütőben előbb alsó, majd felső lángon megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és vaníliás porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Megunhatatlan.

A receptet Bné S.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mrsfejes 3 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet. Fantasztikusan finom lett és tényleg nem nehéz elkészíteni. :)
Kissné Judit 5 évvel ezelőtt
nagyon egyszerű,és könnyű!szuper recept köszi szépen!!!!
Kancsér Nikoletta 5 évvel ezelőtt
én kapros túróval töltöttem meg hmmmmm valami isteni volt
Nobilek Zoltánné 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom és hamar elfogyott! Sokan kérték a receptet!Köszönjük !
Marti 8 évvel ezelőtt
Megsutottem, ezt a regi jo kis receptet, annyi modositassal, hogy egy kis sutoport is tettem bele. Nagyon hamar elkeszitheto, 40 perc alatt megsul, es nagyon finom! Koszi a receptet.
Grafitmacska 10 évvel ezelőtt
Nagyon "alap"-recept, de nagyon jó! Tölthető túróval is. Mazsolás-vaníliás-tojássárgájással! Csak akkor a túró alá kell szórni némi zsemlemorzsát, hogy a nedvességet felszívja. Gmacska
Molnár Gitta 11 évvel ezelőtt
Nekem is megvan ez a recept édesanyám régi gyűjteményéből, nagyon finom.
Németh Katalin 12 évvel ezelőtt
Nagyon finomra sikerült, és nagyon hamar elfogyott, köszönjük a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin