Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaágyon sült csülök - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 1 db csülök
  • 3 db lila hagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

    1. A csülköt alaposan sózzuk be. A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre.
    2. Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, majd rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet.
    3. Ezután a bőrös felével felfelé, helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le.
    4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt, pároljuk puhára a húst.
    5. Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe.
    6. Addig süssük, míg szép pirosra sül. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a bőrös felét is.
    7. Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet.
    8. Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd a körettel kínáljuk (a sült lila hagymát és az almát is kínálhatjuk a hús mellé).
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin