Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma fahéjas bundában

1 4/5
Alma fahéjas bundában

Hozzávalók

  • 3 db édes alma
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 tk cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • fél citrom leve
  • olaj
  • Forgatáshoz:
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután keverjük hozzá a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

    Közben egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat.

    Ezután az alma szeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.

    Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd az alma szeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)

    Egy tálcán (vagy nagyobb tányérba) keverjük össze cukrot és az őrölt fahéjat.

    A szép pirosra sült alma szeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón, forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben.

Megjegyzés

Tálaláskor a fahéjas cukorban megforgatott almaszeleteket langyosan kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Nagyon jó kis recept, nem tudom elképzelni, hogy maradna másnapra...

Hasonló Receptek

Magazin