Keress receptre vagy hozzávalóra

Áfonyás szarvaspörkölt

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg szarvascomb
  • 1 csomag vadhús pác
  • néhány szem borókabogyó
  • 2 dl félédes vörösbor
  • 3 dl üveg áfonyadzsem
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A szarvascombot az elkészítés napja előtti este egy tálba tesszük az olajjal összekevert pácfűszerrel, és másnap elkészítésig így tároljuk. Ha elővesszük a húst, gondosan szedjük le róla a fűszerdarabokat, és kockázzuk fel kétujjnyi darabokra.

    A lekapart fűszert szűrjük ki az olajból, és a 2 vöröshagymával együtt turmixoljuk le. A hagymapépet azzal a kevés olajjal, ami a fűszerrel együtt benne maradt, tegyük kuktába, és kezdjük párolni. Ha a hagyma már rotyogott 1-2 percet, a feldarabolt húst is keverjük hozzá, majd süssük elő némileg.

    A vörösbort öntsük a húsra, hogy éppen ellepje, és keverjük hozzá a fél üveg áfonyadzsemet. Majd néhány perc forrás után ízlés szerint sózzuk. Ha a fűszerezést megfelelőnek ítéljük, zárjuk le a kuktát, és hagyjuk alacsony lángon főni a pörköltet 1 órán át.

    Miután lezártuk a lángot, várjunk 10 percet, majd burgonyafánkkal és a maradék áfonyadzsemmel tálalva kínáljuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szolyva 6 évvel ezelőtt
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin