A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.
A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
Simára keverjük a tejfölt, a joghurtot és a lisztet, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
A tésztát egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket.
A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd megszórjuk őrölt kardamommal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Nagyon szeretem a morzsás süteményeket, hiszen gyorsan elkészülnek nem kell velük sokat bíbelődni, pláne ha az alsó tésztarészt is reszeljük. A krémbe áfonya került, de természetesen más gyümölccsel is nagyon finom. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!