Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejfölös pite

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összedolgozzuk lágy tésztává. A hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át. 
  2. Lisztezett felületen kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele egy 22 cm-es piteforma alját és oldalát. Sütőpapírt terítünk bele, megtöltjük szárazbabbal vagy lencsével, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  3. Közben az epret megmossuk, félbevágjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
  4. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a sütőbabot és a papírt. Beleöntjük a tölteléket, és elrendezzük rajta az epret a vágott oldalával felfelé. Visszatoljuk a sütőbe, és 170 fokon további 30-35 perc alatt készre sütjük.

12 KÉNYEZTETŐ EPRES DESSZERT, MELYEK KÖZÜL HIBA LENNE EGYET IS KIHAGYNI 

GYORSAN KÖNNYŰT: EGYSZERŰ KEVERT EPRES SÜTEMÉNY 

10 ÉTEL, AMI ELKÉPZELHETETLEN EGY NAGY ADAG TEJFÖL NÉLKÜL! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss