Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A királynő tyúkhúslevese

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész tyúk
  • 2 adag leveszöldség
  • 3 liter húslé vagy víz
  • 4 dl tejszín
  • 14 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével (vagy vízzel) legalább 2 órán át főzzük.

    Amikor a hús megpuhult, a tyúkot kicsontozzuk. A mellehúsát vékony csíkokra vágjuk, és félretesszük. A tyúk többi részét pépesítjük.

    Vajas rántást készítünk, és a tejszín felével lazítjuk. A másik felét a 2 tojássárgájával elkeverjük, majd a fenti anyagokat egyesítjük. Fehérborral kicsit megbolondítjuk.

    Levesbetétnek a mellehúsát adjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin