Töltött galamb

MME MME
2 3/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 galamb (előkészítve)
  • 8 szelet bacon
  • bors
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • fokhagymagranulátum
  • 1 dl vörösbor
  • A töltelékhez:
  • 1 zsemle (beáztatva)
  • 2 konzerv májkrém
  • 2 fej hagyma lepirítva
  • 2 tojás
  • bors
  • majoranna
  • 2 fej zúzott fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: Az előkészített galambokat befűszerezem ízlés szerint (a megadott fűszereken lehet változtatni), és egy éjszakát állni hagyom. Másnap a töltelékhez valókat összekeverem, és megtöltöm a madarakat. Kizsírozott (olajozott) tepsibe teszem, betekerem szalonnával. A vörösbort a madárkák alá öntöm, és a tepsit betakarom alufóliával. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 1 órát párolom, majd az alufóliát levéve pirosra sütöm. Rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálalom. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

A receptet és a fotót Sz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss