Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos pita

> 90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belőle. Letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinból golyót gömbölyítünk, majd letakarva további 30 percet pihentetjük.

Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal, és vékonyra nyújtjuk.

Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befűtjük a sütőt a maximális hőfokra (nálam 250 C fok).

Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat, és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Igazából csak frissen szeretem. Hummuszt mártogatunk a ropogós pitadarabkákkal. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss