Narancsos sonkasaláta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg gépsonka
  • 30 dkg narancs
  • 50 dkg zeller
  • A pácléhez:
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg kovászos uborka
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés

Előkészítés: A narancsot és a zellert meghámozzuk. A narancsot kis kockákra, a zellert finommetéltre, a gépsonkát metéltre daraboljuk. A kovászos uborkát lereszeljük.
Elkészítés: A zellert forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a páclét: a tojássárgájából az olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a reszelt kovászos uborkát, a narancslevet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Felvertjük a tejszínhabot, és belekeverjük. Az elkészített pácléhez adagoljuk a feldarabolt anyagokat, s pár órát a hűtőben érleljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss