Málnás-grízes szelet

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál rétes liszt
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál gríz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30-40 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: Az 5 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk.

A krémhez a tejet felfőzzük a grízzel, majd kihűtjük. A margarint habosra kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt.

A málnából kb. 20-25 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit villával összetörjük, és kisebb adagokban a krémhez keverjük.

A krémet a piskóta tetejére kenjük, és kb. 4 x 6 cm-es darabokra felvágjuk. Mindegyik szelet tetejére pár szem málnát teszünk.

Legalább 3 órára behűtjük, hogy a krém
megdermedjen.

Megjegyzés

A krém készülhet eperrel is.

A sütemény tetejére készíthetünk gyümölcskocsonyát is.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss