hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes (darás) tészta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd átmossuk és újra leszűrjük.
  2. Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.
  3. A vizet felforraljuk, és a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz),  fedőt teszünk rá, és állni hagyjuk, míg a dara megszívja magát.
  4. Ezután összekeverjük a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva tálaljuk.

GYORS GYÜMÖLCSLEVES FŐZÉS NÉLKÜL 

GYORS TÚRÓS CSIGÁK BARACKKRÉMMEL 

 

Megjegyzés

Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss