Grízes (darás) tészta

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd átmossuk és újra leszűrjük.
  2. Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.
  3. A vizet felforraljuk, és a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz). Fedőt teszünk rá, és állni hagyjuk, míg a dara megszívja magát és megpuhul.
  4. Ezután összekeverjük a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Megjegyzés

Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss