Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
Nem kérdés, hogy palacsintaimádó nemzet vagyunk! Szeretjük ezt az egyszerű tésztát minden édes töltelékkel: jöhet a túró, a lekvár, a nutella, a kakaó – gyakorlatilag nincs olyan finomság, amit ne kennénk rá a hol vékonyabb, hol vastagabb tésztára. Ám a sós palacsintára sem mondunk nemet, íme, a mi kedvenceink!
A húsvéti asztal két kihagyhatatlan és megkerülhetetlen eleme a sonka és a főtt tojás. Előbbit nem érdemes variálni, utóbbit azonban sokféleképpen elkészíthetjük. Íme 8 szuper tipp töltött tojásra!
Ha jártál már olasz étteremben, akkor biztosan feltűnt neked is, hogy a bruschetta nem hiányozhat az étlapról. Ha mégis az ellenkezőjét tapasztalod, akkor kezdhetsz gyanakodni. Kiváló előétel, de akár vacsorára is bevetheted, ha nem akarsz estére sokat enni. Videón mutatjuk a receptet!
A bruschetta az az étel, amit képtelenség megunni, ha valaki szereti a foghagymát, a paradicsomot, a bazsalikomot és az olívaolajat. Szerencsére elkészíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga – na persze ennek is megvannak a maga trükkjei. Gianni Annoni most el is árulta, mik azok!
Hiába elhagyhatatlan és persze megunhatatlan nyári kaja a lángos és a főtt kukorica, garantált a rosszullét, ha a hőségben állunk neki ezeknek. A nagy melegben egyszerű és gyors, hűsítő fogásokat ajánlott fogyasztani. Hoztunk is most hét kitűnő levesreceptet.
Egy igazán laktató leves, amit már a nagyinál is imádtunk. A hűvösebb napokon nagyon jól tud esni a testnek és a léleknek egyaránt. Felturbózhatod krumplival, zöldbabbal, gombával, de akár almával és tormával is. Nálatok melyik húsgombócos verzió a kedvenc?
Vendégeket vár, vagy csak valami egyszerű és gyorsan elkészíthető harapnivalóra vágyik? A bruschetta tökéletes választás! Egy falat, és máris kezdetét veszi az ízutazás a csodálatos Itáliába.
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ezzel az ízletes tejfölös-baconös tekerccsel egyáltalán nem lesz sok munka, főleg hogy egy szinte elronthatatlan finomságról beszélünk. Igazi túlélős kaja, ha szélsebesen kell valami egyszerűt és finomat alkotnod a konyhában. A gyerekek is imádni fogják!
Ha ősz, akkor indul a levesszezon! A hűvös idő beköszöntével ugyanis egyre jobban vágyik az ember egy nagy tál forró, tartalmas levesre, ami a testet és a lelket is átmelegíteni. Válogatásunkban a bablevestől kezdve a húsgombócos levesen át a sajtkrémlevesig mindent megtalálsz - nálatok melyik a kedvenc?
Videó
Varázsolj egy kis olasz életérzést a konyhádba, és készíts klasszikus paradicsomos bruschettát. Kiváló választás ez ha előételről van szó, ám grillhúsok mellé is számításba jöhet, vagy vacsira is jól jön belőle néhány darab. Készítsd el te is!
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja!
Ezzel a különleges, ünnepi finomsággal nem csak a céges karácsonyi buliban vagy szilveszterkor arathatjuk le a babérokat, de egy csinos csatos üvegben akár ajándékba is adható - igazi jolly joker!
A ragulevesek között a legnépszerűbb egyértelműen a tárkonyos, de azért akad köztük újszerű változat is is bőven: kapros, citromos, gombás vagy borsós. A következő ragulevesek közül mindenki megtalálja a kedvére valót. Íme 9 isteni recept!
Az avokádóval és olvasztott Frico Maasdam sajttal készült előétel tökéletes választás a hétvégi partikhoz, könnyedsége miatt ideális választás a nyári melegben is. Az egyszerűen elkészíthető bruschettához csak egy friss bagettre van szükség, mely a különleges avokádós és paradicsomos feltéttel biztosan osztatlan sikert arat majd a vendégek között.
A nyári melegben kevésbé kívánjuk a meleg főételeket, ugyanakkor ilyenkor van a grillezésnek is a szezonja. A következő recept tökéletes nyári összejövetelekhez, kerti sütögetésekhez - tartalmas, mégis könnyű szendvics, ami garantáltan a vendégek kedvence lesz!