Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Papikné Veress Andrea
Cikk
MME
A fánkot nem csak farsangkor szeretjük: a hideg idő beköszöntével egyre többször készítjük. Laktató, finom és nem is drága édesség. Összegyűjtöttük kedvenceinket.
Kőrösy Gabriella
Újra hétfő, újra TOP 10 kaja! Összeállításunkból megtudhatjátok, mik voltak azok a receptek, melyeket leginkább lekattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Az előző héttel ellentétben most sokkal inkább a fánkok és a különböző krémek taroltak, de természetesen a tepsis ételek, és persze a levesek is hozták a formájukat.
Nemes-Pádár Csilla
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Fonty
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Videó
Holnap már hamvazó szerda, és kezdődik a nagyböjt, de ma még farsang van, és áll a bál! Ha eddig kimaradt volna a fánkozás, ma üssétek nyélbe az egyik legegyszerűbb fánkfajtával, a csörögével! A lényeg, hogy porcukor és baracklekvár legyen otthon. Jó sok!
Vass Lászlóné
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
PATAKY KRISZTINA
Buzás Sándorné
A farsangi szezon főszereplője egyértelműen a fánk: lehet bármilyen, a lényeg, hogy tetemes mennyiségű baracklekvárral, vagy valamilyen krémmel jól megpakolható, vagy abba beletunkolható legyen! Most összegyűjtöttünk 10 kipróbált receptet, hogy mindenki válogathasson kedvére!
Wessely Márta
A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke, megkerülhetetlen süteménye a fánk, amelyet mindenki szeret enni, csak az elkészítése okoz sokaknak problémát. A fánk – alapjáraton – élesztős tészta, amely a háziasszonyok egy részét sajnos elrettenti attól, hogy a sütésébe belevágjanak. Szerencsére vannak elronthatatlan sütőporos fánkok, sőt olyan klasszikus is akad, amelynek létezik élesztőmentes változata.
KOCSIS BÁLINT
Zacsovics Anett
Török Zsuzsa
Vízkereszttől hamvazószerdáig világszerte egymást érik a táncos-jelmezes mulatságok, amelyek elképzelhetetlenek a régiókra jellemző fánkok és más édes sütemények nélkül.
A farsangi időszakban leggyakrabban szalagos fánkot készítünk vagy kóstolunk, holott érdemes lenne egy kicsit körülnézni a boltokban vagy a szakácskönyvekben, hiszen számos izgalmas formája létezik ennek a süteménynek.
Az ünnepnapoknak megvan a sajátos, bensőséges hangulata, ezt a hangulatot pedig az ünnepi ételekkel tehetjük fényesebbé. A magyar konyha ezeréves tapasztalatait felhasználva olyan szilveszteri menüt ajánlunk, melyek magukban őrzik a hagyományt, de egy kicsit másként.