
recept
Egyszerű
Csörögefánk csilis csokiszósszal
Hozzávalók
A csokiszószhoz:
Elkészítés
- A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. Robotgép habverőjével a puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliavelővel és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat és a tejfölt, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített liszt 2/3-át. Végül a munkalapon belegyúrjuk a maradék sütőporos lisztet, és a tésztát 30 percig pihentetjük.
- Közben a szószhoz a csokoládét darabokra tördeljük vagy késsel felaprítjuk. A tejszínt a tejjel együtt láboskában felforrósítjuk, és állandóan kevergetve felolvasztjuk benne a csokidarabokat. Ne forraljuk! A szószt csilipehellyel ízesítjük.
- A tésztát a liszttel meghintett munkalapon kb. 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
- Lábosban felhevítjük az olajat. (Akkor jó, ha a beledugott fakanál mellett kis buborékok szállnak fel benne.) A csörögéket adagonként mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd habszedőkanállal kivesszük, és rácson vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Még forrón megszórjuk porcukorral, és a csokiszószba mártogatva fogyasztjuk.
























