
recept
Egyszerű



Klasszikus csörögefánk
5
Hozzávalók
A sütéshez:
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A klasszikus csöröfe fánk tésztájához a porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt, és lisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután becsomagoljuk és 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
- Pihentetés után a megtisztított, lisztezett munkafelületen, sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel a tésztát rombuszokra, vágjuk, majd a közepükön egy hosszanti bemetszést ejtünk.
- A rombuszokat egyenként a kezünkbe vesszük, és az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Így alakul ki a jellegzetes csöröge forma.
- Ha mindegyiket megformáztuk, felforrósított olajban kis adagokban, egyszer átforgatva aranyszínűre sütjük a fánkokat.
- A kisült csörögéket, még melegen megszórjuk porcukorral. Tálaláskor lekvárt kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András



















