Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-áfonyás pite

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele egy tálba, majd nyomjuk rá a citromlevelet, keverjük össze. Az almához ezután adjuk hozzá az aszalt áfonyát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahajat és a vaníliás pudingport. Ezután keverjük alaposan össze.

A előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az egyik felére halmozzuk rá a gyümölcsös keveréket. Ezután hajtsuk rá a tészta másik felét, és a széleit kenjük le tojással, majd nyomkodjuk le, nehogy sütés közben szétnyíljon (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).

A megtöltött tésztát ezután tegyük be a fagyasztóba kb. 20 percre, hogy kellően lehűljön. A hűtőből kivéve helyezzük a megtöltött tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejét kenjük le felvert egész tojással (a lehűlt tészta sütés közben sokkal levelesebb lesz).

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit. Ezután magas hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss