Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges-joghurtos tésztasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg száraztészta
  • 2 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 pohár natúr joghurt
  • majonéz ízlés szerint
  • bors
  • majoranna
  • esetleg oregano
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, majd aprór kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezalatt a tésztát sós vízben kifőzzük. Van, aki aki kicsit keményebben szereti a tésztát (al dente), van, aki egészen puhára főzve. Én előbbi kategoriába tartozom, így én kicsit előbb kiszedem a főzővízből a már megfőtt, mégsem szétfőtt tésztát.

    Miután leszűrtük és lecsepegtettük a tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, fűszereket. A majonézt a joghurttal és pár csepp citromlével összekeverjük, majd a tésztára öntjük, s ezzel is összekeverjük. A sajtot ráreszeljük, és az apróra vágott pertezselymet rászórjuk.

    A végeredmény bármilyen egyszerű is, igazán nagyon finom!

Megjegyzés

A tésztát azért érdemes al dente főzni, mert úgy kevesebb joghurtot (vagy bármilyen öntetet) szív magába, s kevésbé lesz mászkos, ragacsos jellegű.

kvirag82
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin