Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves grízgaluskával

45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a zöldséget karikára vágjuk, a zeller gumót és a burgonyát kockára. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a zöldségeket és megpároljuk, majd meghintjük az apróra aprított petrezselyemzölddel. Elkeverjük, majd felöntjük kb 2 l vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, belerakjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, majd lassú tűzön főzzük.
  2. Amíg fő a levesünk elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. A galuskát a forrásban lévő levesbe kávés kanállal beleszaggatjuk. Akkor lesz kész, ha feljön a leves tetejére és legalább a duplájára nőtt.

7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>>

Megjegyzés

Egy igazi tavaszi leves pihe-puha grízgaluskával. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss