Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek szeletelt mandula
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dkg kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • 6 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg zöldbab
  • 18 dkg penne (vagy más rövid tészta)

Elkészítés

    1. A pestóhoz a mandulát felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük, a sajtot finomra reszeljük. Magas falú keverőpohárban a mandulát és a petrezselymet botmixer segítségével pürésítjük 5 ek olívaolajjal, majd beleforgatjuk a sajtot, és sóval, borssal ízesítjük.
    2. A megtisztított hagymát félbevágjuk és csíkokra metéljük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A megmosott paradicsomokat a zöldes szárrész kimetszése után durvára daraboljuk. A zöldbab gerincéről lehúzzuk a szálkát, és a hüvelyeket ferdén félbevágjuk.
    3. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. A zöldbabot a tésztával együtt vagy külön főzzük 10-12 percig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek