A zellert megtisztítjuk, kis lukú reszelőn lereszeljük. Sóval ízesítjük, lisztet és zsemlemorzsát hozzákeverve, sűrű masszává gyúrjuk. 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag rudacskákat formázunk belőle, melyeket zsemlemorzsába forgatunk és forró olajban kisütünk. A gabonaféléket, búzát, kölest, hajdinát, barnarizst, árpát sóval ízesített vízben kezdjük főzni. Mielőtt puhára főne, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, karalábét, zellert, zöldborsót, és az egészet együtt pároljuk készre. A friss zsályát finomra vágjuk, kevés margarinban megfonnyasztjuk, sózzuk, tejszínt öntünk hozzá, és mártás sűrűségűre forraljuk. A kását tányérra szedjük, mellé helyezzük a ropogósokat és a mártást.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre