Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes-málnás pohárdesszert

default user icon
Zabpelyhes-málnás pohárdesszert

Hozzávalók

  • 100 g zabpehely
  • 225 ml tejföl
  • 200 g málna vagy más gyümölcs
  • 100 ml habtejszín
  • 35 g barnacukor
  • 30 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál whisky (elhagyható)
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

    Melegítsük elő a sütőt. Egy kis edényben olvasszuk fel a vajat és a cukrot, adjuk hozzá a zabpelyhet, és jól keverjük össze. A keveréket kenjük szét egy sütőpapíron, majd kb.10 percig süssük, mindaddig, amíg a zabpehely pirosra nem sül.

    Egy tálba tegyük bele a tejfölt, a vaníliás cukrot és a whiskyt. A tejszínt verjük habbá, és keverjük a tejfölös masszához. A kész krémet osszuk el poharakba vagy tálkákba, a tetejüket pedig bőven hintsük meg pirított zabpehellyel.

    Díszítsük porcukorban megforgatott gyümölccsel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin