Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes lepény cseresznyelekvárral

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg zabpehely
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek rumaroma
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • cseresznyelekvár (cseresznyebefőtt vagy friss cseresznye)

Elkészítés

    1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, lassanként a tojásos masszához adagoljuk, közben beleöntjük a rumaromát is. A zabpehelyből 2 kanálnyit félreteszünk, de a többit is csak akkor tesszük bele, mikor már az összes liszt és folyadék benne van. 
    2. A tésztát kivajazott vagy sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük, majd cseresznye és /vagy lekvárdarabokat szórunk a tetejére. Ha friss vagy mélyhűtött gyümölcsből készítjük, akkor egy kis cukorral is meg kell hinteni.
    3. A maradék zabpehellyel és a kókuszreszelékkel megszórjuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin