Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 tk olívaolaj
  • 6 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • tejföl (ízlés szerint)
  • A tálaláshoz:
  • kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A burgonyát finomra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, és összedolgozzuk a tésztát. Jóval tömörebb tésztát kell kapnunk, mint a klasszikus nokedli tészta, és jó ragacsosat.
    2. Sós, forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, és a galuskák a víz felszínére úsznak.
    3. Egy lábosban kevés olajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott szalonnát, és az apróra vágott hagymákat. Megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rámorzsoljuk a juhtúrót.
    4. A kifőtt galuskát leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, majd a juhtúrós szalonnára szedjük. Összeforgatjuk, ha tejfölt is keverünk bele sokkal szaftosabb lesz. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és kápia paprikával kínáljuk.

    TÚRÓS SZTRAPACSKA>>> 

    KLASSZIKUS SZTRAPACSKA>>> 

    JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA FÜSTÖLT SZALONNÁVAL>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin