Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sztrapacska

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez sót adunk, ráütjük a tojásokat, majd apránként vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk, ameddig sűrű nokedli tésztát kapunk.
  2. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és egy tálban, és egy kevés folyékony zsiradékkal átfogatjuk.
  3. Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, majd papírtörlőre szedjük. Ezután egy nagyobb tálba öntjük a galuskát, a tetejére halmozzuk a túrót, a tejfölt, a szalonnát és az apróra vágott lilahagymát, majd óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

ÍME A TÖKÉLETES SZTRAPACSKA TITKA! >>>

SZTRAPACSKA - LISZT NÉLKÜL >>>

NOKEDLI, GNOCCI, SZTRAPACSKA - A LEGJOBB GALUSKARECEPTEK EGY HELYEN >>>

Megjegyzés

Főételnek is tökéletes! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss