Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A juhtúrós sztrapacska az az étel, melyet szinte mindenki szeret, ami nem is csoda, hiszen ellen lehet-e állni az olvadó juhtúróval krémessé vált burgonyás tésztának, amelyen gazdagon pihennek a pirított szalonnapörcök? Kizárt! Íme a legjobb juhtúrós sztrapacska recept videón!
Vass Lászlóné
A sztrapacska, vagy ahogy a szlovákok hívják, a haluska, egy pofonegyszerűen elkészíthető étel, ami szalonnával vagy baconnel gazdagítva főfogásként is megállja a helyét, de pörköltek mellé köretnek is tökéletes. Talán a juhtúrós a legnépszerűbb, amihez most egy szuper gluténmentes receptet hoztunk Kohári Évától, a gluténmentes Íz-lik blog alapítójától.
A juhtúrós sztrapacska szalonnával sokak kedvence, elkészíteni azonban nem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Tippjeinkkel segítünk tökéletes fogást varázsolni az asztalra!
Gluténmentes Íz-Lik
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Ildikó Anita
A tojásos nokedli - vagy éttermi kínálatban tojásos galuska - nemzeti ételünknek számít. Elmaradhatatlan kísérője a tavasz első friss zöldsége, a fejes saláta.
Kovács Ágnes
Török Zsuzsa
A hüttének nevezett alpesi menedékházakat egyaránt szívesen látogatják a sportolástól megéhezett és a hangulat kedvéért betérő vendégek.
Morzsálós Mirza
Chrenkó Viki
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
CSEH JÁNOS
Északi szomszédaink konyháján érződik, hogy az idők folyamán sok mindent átvettek a környező népektől, de kétségtelenül vannak saját specialitásaik is. Következzen néhány kevésbé ismert, ám annál finomabb fogás!
Sebestyen Ildiko
Mindmegette
Ha a szlovák gasztronómiára terelődik a szó, mindenkinek először a juhtúrós sztrapacska jut eszébe, ám egyfelől a sztrapacska és a juhtúrós galuska két különböző étel, másfelől pedig: még annyi felfedezni valót tartogat északi szomszédunk konyhája!
Varga Noémi
WM
A sztrapacskát szinte mindenki szereti, ami nem is csoda, hiszen ellen lehet-e állni az olvadó sajttal krémessé vált tésztának, amelyen gazdagon pihennek a pirított szalonnapörcök?
Kovács Marcsi
A bryndza ugyan nem magyar eredetű, mégis szervesen kapcsolódik a magyar konyhához. A vele készített körözött, a sztrapacska és a juhtúrós pogácsa mind kedvelt fogása a magyar konyhának, és elképzelhetetlen jó minőségű, ízes juhtúró nélkül.
Nemes-Pádár Csilla
Putóczki Gáborné