Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros-garnélás rizottó

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott garnélarák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 4 dl húslevesalaplé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük a vörösborral és 5 percig forraljuk, hogy az alkohol távozzon belőle. Ezután beleöntjük a rizst és az alaplét, majd sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
    2. Folyamatos kevergetés mellet 15-20 perc alatt ragacsosra főzzük. Ha megfőtt, beletesszük a garnélarákot, és további 5 percig fedő alatt főzzük. Paradicsommal és olívabogyóval tálaljuk.

Megjegyzés

Igazi nyári főétel az ínyencek számára.

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin