Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha mindennap iszol kólát

default user icon
MME
Eljátszottál már a gondolattal, hogy mi történne veled, ha minden egyes nap több dobozos kólát is meginnál? Elöljáróban annyit elárulunk, hogy a hosszú távú hatásai nagyon ijesztőek!

1. Tönkreteszi a fogakat

A kóla magas sav- és cukortartalma károsítja a fogzománcot, így ha mellé kevés kalciumot és vitamint fogyasztasz, a fogaid hamarosan kívülről és belülről is elkezdenek sorvadni.

2. Szorongást okoz

A koffein alváshiányt és szorongást is okozhat, egy dobozos kólában pedig pont ugyanannyi koffein található, mint egy csésze erős kávéban. Ráadásul nagyon addiktív, szóval ha egy idő után csökkentenéd az adagot, fejfájást, ingerlékenységet, fáradtságot és depressziót is tapasztalhatsz.

3. Bőrproblémák megjelenése

Napi több doboz kóla pontosan olyan hatással lehet a bőrödre, mint a dohányzás. Magas cukortartalma miatt pattanásokat okozhat, dehidratálja a bőrödet és felgyorsítja az öregedését.

4. Elhízást okoz

A kóla rendszeres fogyasztásától extra gyorsan felszaladhatnak a plusz kilók, ami növeli a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az ízületi fájdalmak kialakulásának kockázatát.

5. Veseelégtelenséget okoz

Ha azt hiszed, a diétás kóla egészségesebb, mint a többi, akkor tévedsz! Lehet, hogy valóban nem tartalmaz cukrot, de helyette olyan mesterséges édesítőszerek vannak benne, amik súlyosan károsítják a vesét – pláne, ha naponta több dobozzal is elfogyasztasz belőle.

6. Növeli a rák kialakulásának kockázatát

A kólában található benzolmolekulák miatt rendszeres fogyasztása megnöveli a daganatos betegségek kialakulásának esélyét. Az orvosok azt javasolják, inkább maradj a heti egy dobozos kólánál!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss