Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros babraguval töltött édesburgonya

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db édesburgonya (közepes)
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem (+ a tetejére)
  • 1 dl tejföl (laktózmentes)

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük.
    2. Amíg a burgonya fő, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amivel tovább dinszteljük.
    3. Ezután ráöntjük a babot, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vörösbort. Rászórjuk a kakukkfüvet, végül pedig hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Ha szükséges öntünk hozzá egy kevés vizet, majd addig főzzük, amíg a bab megpuhul, és a leve majdnem teljesen elfő.
    4. Az édesburgonya héját félig leszedjük, késsel kis üreget vágunk bele, ebbe töltjük a babos ragut. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    9 RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART AZ ŐSZ!>>> 

    13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin