Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékból finomat: tarhonyás hússal töltött cukkini

default user icon
MME
Megmaradt néhány ízletes falat a család kedvenc klasszikus magyaros fogásaiból? Megmutatjuk, hogyan kreálhat belőlük újszerű étkeket! Ezúttal a megmaradt tarhonyás húsra adunk ötletet.

Alaprecept: Tarhonyás hús borsóval

Hozzávalók (4 személyre):
5 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
50 dkg sertésgulyáshús

bors
25 dkg tarhonya
25 dkg zöldborsó

Elkészítés:

1. Egy nagy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával..

2. A hagymás alapot visszatesszük a tűzre, hozzáaadjuk a megtisztított, felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

3. Egy másik lábasban felforrósítjuk a megmaradt olajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük. Közben megkeverjük néhányszor.

4. A tarhonyát a megtisztított borsóval együtt a húshoz keverjük, és  készre főzzük. Csemegeuborka illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A maradékból: Töltött cukkinihajó

Hozzávalók (4 darabhoz):

2 db zsenge cukkini
1 ek olaj + a tálhoz

1 adag maradék tarhonyás hús
5 dkg reszelt trappista sajt + a tálaláshoz
édes-nemes paprika
tejföl

Elkészítés:

1. A megmosott cukkiniket hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a húsukat, majd miután felaprítottuk, megpároljuk a serpenyőben felhevített olajon egy kevés sóval. Azután összeforgatjuk a tarhonyás hússal.

2. Az így kapott keverékkel megtöltjük a kikapart cukkiniket, majd elrendezzük őket egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálban, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A cukkinihajókat ezután megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Egy kevés reszelt sajttal megszórva, továbbá némi pirospaprikával ízesített tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

MARADÉKBÓL FINOMAT! 2 RECEPT SÜLT CSIRKEMELLBŐL >>> 

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss