Keress receptre vagy hozzávalóra

Vendégváró fasírtos nyársak

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg gouda sajt
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár natúr joghurt

Elkészítés

    1. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, felét összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával.
    2. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A masszából 40 diónyi gombócot formázunk.
    3. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben, és körös-körül megsütjük benne a fasírtokat. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük.
    4. A sajtot 40 kockákra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, húsúkat kockákra vágjuk. A fasírtgolyókkal felválta nyársa fűzzük a sajtot és a paprikákat.
    5. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurtot elkeverjük a maradék petrezselyemmel, a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A nyársakhoz kínáljuk. Bagettet is adhatunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin