Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Varázssüti (Magic cake) intelligens krémes

default user icon

Hozzávalók

  • 11,5 dkg vaj + a formához
  • 4,8 dl tej
  • 4 db tojás (M)
  • 1 csipet só
  • 15 dkg + 1 tk porcukor a szóráshoz
  • 13 dkg liszt
  • 1/2 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. Vajjal kikenünk egy kb. 17 x 23 cm-es formát, és kibéleljük sütőpapírral. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejet felmelegítjük.
    2. A tojásokat gondosan szétválasztjuk, és a fehérjéket a sóval együtt kemény habbá verjük. A tojássárgájákat és a 15 dkg porcukrot kézi mixer habverőjével fehéredésig keverjük. Belecsorgatjuk a lehűlt olvasztott vajat és hozzáadunk 1 ek vizet, majd tovább keverjük 3 percig.
    3. A lisztet elvegyítjük a fahéjjal. A fahéjas lisztet és a tejet váltogatva a vajas keverékbe dolgozzuk. Az így kapott híg masszába 3 részletben beleforgatjuk a tojáshabot. Nem szabad simára keverni! Az előkészített formába töltjük, és a 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 50-60 percig.
    4. A sütőből kivéve rövid hűlés után a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Szeletekre vágva, 1 tk porcukorral megszórva tálaljuk.

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A VARÁZSSÜTI - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin