hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes krémes

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A hűtött leveles tésztát szilikonos lapra terítjük, középen félbevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszúrkáljuk villával, majd előmelegített sütőbe tesszük, és közepesen takarék lángon ropogósra sütjük.

  2. A sült tésztát ezután tálcára tesszük. A tészta másik felét is és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd sütés előtt éles késsel hosszában 3, szélességében 4 részre vágjuk a tésztát. Így 12 db tészta darabunk lesz, amely a sütemény teteje lesz. A méretet egyénileg változtathatjuk. Ezt az adag tésztát is ropogósra sütjük.

  3. Egy mély edénybe tesszük a Házi krémes port, hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük. A krémet a ropogós tésztára halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk. Ezután a cukrászhabot/habtejszínt kemény habbá verjük. A habhoz 1/2 dl meggybefőtt lét és 15 dkg magozott, félbevágott meggybefőttet teszünk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk és ráhalmozzuk az előző krémes rétegre.

  4. Egy tálba beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadunk 2-3 csepp piros ételfestéket és egy kevés (2 evőkanál) meggybefőtt levét. Ezeket jól összekavarjuk, szükség esetén a adhatunk még hozzá befőtt levét, a lényeg, hogy sűrű de könnyen kenhető cukormázt kapjunk eredményként.

  5. Ezzel a mázzal egyenként bevonjuk a tetejére sütött ropogós tészta darabokat. A cukormázas tésztát a sütemény tetejére tesszük. A kész süteményt a cukormáz dermedéséig, tálalásig hűtőben tároljuk. 

Megjegyzés

Mutatós, frissító desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss