Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes krémes

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A hűtött leveles tésztát szilikonos lapra terítjük, középen félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőbe tesszük, és közepesen lángon ropogósra sütjük.

  2. A sült tésztát ezután tálcára tesszük. A tészta másik felét is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd sütés előtt éles késsel hosszában 3, szélességében 4 részre vágjuk a tésztát. Így 12 db tésztadarabunk lesz, amely a sütemény teteje lesz. A méretet egyénileg változtathatjuk. Ezt az adag tésztát is ropogósra sütjük.

  3. Egy mély edénybe tesszük a házikrémes-port, hozzáadjuk a tejet, és robotgéppel felverjük. A krémet a ropogós tésztára halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk. Ezután a cukrászhabot/habtejszínt kemény habbá verjük. A habhoz 1/2 dl meggybefőttlét és 15 dkg magozott, félbevágott meggybefőttet teszünk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, és ráhalmozzuk az előző krémes rétegre.

  4. Egy tálba beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadunk 2-3 csepp piros ételfestéket és egy kevés (2 evőkanál) meggybefőttlevet. Ezeket jól összekavarjuk, szükség esetén adhatunk még hozzá befőttlét, a lényeg, hogy sűrű, de könnyen kenhető cukormázt kapjunk eredményként.

  5. Ezzel a mázzal egyenként bevonjuk a tetejére sütött ropogós tésztadarabokat. A cukormázas tésztát a sütemény tetejére tesszük. A kész süteményt a cukormáz dermedéséig, tálalásig hűtőben tároljuk. 

Megjegyzés

Mutatós, frissító desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss